Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Wpływ reszt kwasu N-acetyloneuraminowego na strukturę i niektóre właściwości kazeiny

Twórca:

Dziuba, Jerzy ; Minkiewicz, Piotr

Data wydania/powstania:

1992

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

The influence of N-acetylneuraminic acid residues on the structure and some properties of casein

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

The influence of N-acetyIneuraminic acid content on the colloidal state, susceptibility to enzymic action and heat stability of casein have been discussed. The presence of N-acetyIneuraminic acid residuesincreases the resistance of casein to enzymic action and heating.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.18, 3 (1992)-.

Tom:

18

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

21

Strona końc.:

29

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:163078 ; IChB B-14

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

23 lut 2021

Data dodania obiektu:

23 lut 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

150

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://www.rcin.org.pl/publication/197019

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji