Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Warunki przechowywania tkanek roślinnych w ciekłym azocie

Twórca:

Makowska, Żanetta ; Kotlińska, Teresa

Data wydania/powstania:

2001

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Cryopreservation of plant tissue culture

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

Three methods of cryopreservation: vitrification, encapsulation and slow freezing were discussed. The factors having influence on long-term storage in liquidnitrogen as selection of plant explants, media, optimal condition for regenerationand growth of plants were described. Practical utilisation of vitrification methodand obtained results on garlic {Allium sativum L.) are given as an example.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.53, 2 (2001)-.

Tom:

53

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

126

Strona końc.:

132

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:139319 ; IChB B-49

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

17 wrz 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

67

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://www.rcin.org.pl/publication/174697

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji