Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Czy powstanie w roku 1863 było nieuchronne? : zapis dyskusji redakcyjnej odbytej 11 marca 2015 r.

Inny tytuł:

Kwartalnik Historyczny R. 121 nr 4 (2014)

Współtwórca:

Institute of History of the Polish Academy of Sciences ; Polish Historical Society

Wydawca:

Wydawnictwo Naukowe "Semper"

Miejsce wydania:

Warszawa

Opis:

p. 865-895

Typ obiektu:

Journal/Article

Bibliografia:

Billington James H. 1980. Fire in the Minds of Men: Origins of the Revolutionary Faith. New York : Press.
Borejsza Jerzy W. 2013. „150 rocznica insurekcji 1863 roku”. Gazeta Wyborcza 19–20 stycznia.
De Lazari Andrzej. O. Riabow. M. Żakowska. 2013. Europa i niedźwiedź. Warszawa : Wydawnictwo Naukowe.
Janion Maria. 2009. Bohater, spisek, śmierć: Wykłady żydowskie. Warszawa : IBL.
Jedlicki Jerzy. 2013. Droga do narodowej klęski. Warszawa.
Petrozolin-Skowrońska Barbara. 1988. Przed tą nocą. Warszawa : Więź.
Ramotowska Franciszka. 1999–2000. Tajemne państwo polskie w powstaniu styczniowym 1863–1864. Struktura organizacyjna, t. 1–2. Warszawa : Wydawnictwo Naukowe.
Stomma Stanisław. 1963. „Z kurzem krwi bratniej”. Tygodnik Powszechny 3.
Zamoyski Adam. 2001. Holy Madness: Romantics, Patriots, and Revolutionaries, 1776–1871. London : Wydawnictwo Naukowe.

Czasopismo/Seria/cykl:

Kwartalnik Historyczny

Tom:

121

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

865

Strona końc.:

895

Szczegółowy typ zasobu:

Article : others citable

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:53431

Źródło:

IH PAN, sygn. A.52/121/4 Podr. ; IH PAN, sygn. A.96/121/4 ; kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Prawa:

Rights Reserved - Free Access

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. May be used within the limits of statutory user freedoms

Digitalizacja:

Institute of History of the Polish Academy of Sciences

Lokalizacja oryginału:

Library of the Institute of History PAS

Dofinansowane ze środków:

-

Dostęp:

Open

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji