Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Changes in the gross body composition and the caloric value of the common voles during their postnatal development

Twórca:

Sawicka-Kapusta, K.

Data wydania/powstania:

1970

Typ zasobu:

Tekst

Miejsce wydania:

Białowieża

Opis:

U polnika zwyczajnego (Microtus arvalis) w wieku od 0 do 30 dni zbadano zmiany składu chemicznego i wartości kalorycznej ciała. Przeanalizowano łącznie 123 zwierzęta, które podzielono na 7 klas wiekowych (0-1, 3, 6, 9, 12, 20, 30 dni) (Tabela 1). Wszystkie oznaczenia składników ciała wykonano w suchej masie. Zawartość tłuszczu w ciele polników określano ekstrahując go eterem w aparacie Soxhlet'a. Białko wyliczano z całkowitej ilości azotu oznaczonego metodą Kjeldahl'a. W piecu do spalań oznaczano zawartość popiołu. Wartość kaloryczną określono spalając próbkę tkanek zwierząt w bombie kalorymetrycznej.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

15

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

67

Strona końc.:

79

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:11400 ; 10.4098/AT.arch.70-4

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; Streszcz. ang ; pol.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

24 sie 2012

Liczba pobrań / odtworzeń:

1008

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://www.rcin.org.pl/publication/27472

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji