Kołodziejska, Ilona ; Wojtasz-Pająk, Anna ; Malesa-Ciećwierz, Małgorzata
Aktywność deacetylazy chityny i glikozydaz w ekstraktach z grzybni Mucor rouxii
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
The crude enzyme extract obtained from Mucor rouxii had optimal deacetylase activity againstchitosan acetylated in 39% in the pH range of 5.2-5.9. Its activity against water-soluble chitooligosaccharides, containing from 3 to 6 N-acetylglucosamine residues, was the highest in respectto (GlcNAc)g and nil against substrates containing less than 4 N-acetylglucosamine residues.
Biotechnologia, vol.37, 2 (1997)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:146120
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
18 lis 2020
5 lis 2020
754
https://www.rcin.org.pl/publication/181634
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Aktywność deacetylazy chityny i glikozydaz w ekstraktach z grzybni Mucor rouxii | 18 lis 2020 |
Kołodziejska, Ilona Wojtasz-Pająk, Anna Sikorski, Zdzisław E.
Tyczewska, Agata Bąkowska- Żywicka, Kamila
Pieczyński, Marcin Bielewicz, Dawid Dolata, Jakub Szweykowska-Kulińska, Zofia