RCIN and OZwRCIN projects

Object

Bryoxiphium japonicum (Berggr.) E. Britton

Resource type:

Obraz

Headline:

Bryoxiphium japonicum (Berggr.) E. Britton

Type of object:

Okaz botaniczny

Herbarium acronym:

KRAM

Accession number:

B-228593

Family:

Bryoxiphiaceae

Genus:

Bryoxiphium

Specific epithet:

japonicum

Taxon name as on label:

Bryoxiphium japonicum (Berggr.) E. Britton

Accepted name:

Bryoxiphium norvegicum (Brid.) Mitt. subsp. japonicum (Berggr.) Á.Löve & D.Löve

Country:

Russia

Location:

Russian Far East, Kurils, Iturup Island ; Parusnaya Bay, Vysokiy Stream

Elevation:

50 m

Habitat:

Sandstone outcrop along stream, on vertical and overhanging rock surface

Collection date:

20.09.2015

Collector/ Recorded by:

Fedosov V.E. ; O.Yu. Pisarenko

Determined by:

Fedosov V.E. & O.Yu. Pisarenko

Exsiccate?:

T

Exsiccate series editor:

Pisarenko O. Yu., Fedosow V. E. & Bakalin V. A.

Exsiccate series:

Mosses of the Russian Far East Exsiccatae

Exsiccate no. in the series:

Fasc. II No. 40

Barcode:

KRAM00000336-B

General remarks:

Distributed by the Herbarium of Botanical Garden-Institute FEB RAS (VBGI)

Resource Identifier:

oai:rcin.org.pl:100197

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska

Terms of use:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY-SA 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitizing institution:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Tags:

mszaki ; briologia

Access:

Otwarty

Edition name Date
KRAM00000336-B_Bryoxiph-japonicu Aug 5, 2020
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information