Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Przyrządy używane przy przygotowaniu pieca chlebowego

Typ zasobu:

Obraz

Nazwa:

Przyrządy używane przy przygotowaniu pieca chlebowego

Inne nazwy:

Polski Atlas Etnograficzny

Typ obiektu:

Obiekt etnograficzny

Lokalizacja-położenie administracyjne(współczesne):

Polanowice, pow. wrocławski, woj. dolnośląskie

Lokalizacja- położenie administracyjne (dawne):

Polanowice, pow. Wrocław, woj. Wrocław

Lokalizacja- położenie topograficzne:

51°09'45.8"N 17°02'41.4"E

Zobacz na mapie:

Opis obiektu:

Na fotografii narzędzia wykonane z drewna służące przy pracy z piecem chlebowym.

Autor (rysunku, zdjęcia, rekordu):

Bohdanowicz, Janusz (foto) ; Bohdanowic J. (oprac.)

Data badań:

1965 (foto.) ; 1969 (oprac.)

Numer inwentarzowy:

PAE S. 14 P. 28 p. III

Uwagi:

Fotografia PAE F 1193/65/19/P 55-56

Czasopismo/Seria/cykl:

Polski Atlas Etnograficzny

Szczegółowy typ zasobu:

Fotografia

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:162060

Prawa:

Domena Publiczna

Zasady wykorzystania:

Zasób wyłączony spod ochrony prawa autorskiego. Korzystanie dozwolone bez ograniczeń wynikających z autorskich praw majątkowych.

Digitalizacja:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Archeologii i Etnologii PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

27 paź 2022

Data dodania obiektu:

17 lut 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

5

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://www.rcin.org.pl/iae/publication/196327

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji