Object structure
Title:

Biosynteza kwasu galusowego i jego zastosowanie

Subtitle:

Biosynthesis of gallic acid and its application

Creator:

Guzik, Urszula ; Wojcieszyńska, Danuta ; Jaroszek, Piotr

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

2010

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

Gallic acid belongs to aromatic plant substances (poliphenols). Two main biosynthesis pathways in plants of this compound were described as shikimate and polyketide pathways. Gallic acid is applied in agriculture, where it is used as inhibitor of aflatoxin produced by Aspergillus. Gallic acid is also used in food manufactur, as antioxidant, sweetener or antiseptical and antifungal substance. Furthermore, gallic acid effectively prevents and inhibits diseases’ progress. It can be used in the therapy of diabetes type II, neoplastic and allergic diseases or in treatment of arteriosclerosis.

Relation:

Biotechnologia, vol.88, 1 (2010)-.

Volume:

88

Issue:

1

Start page:

119

End page:

131

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-83

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: