Object structure
Title:

Analiza systemowa w finansach i zarządzaniu * Wybrane problemy * Badania preferencji zakupu artykułów spożywczych przez klientów hipermarketów

Subtitle:

Książka = Book ; KS/5/2000/T2P09

Creator:

Niewczas, Jerzy ; Mycielska, Małgorzata

Publisher:

Instytut Badań Systemowych. Polska Akademia Nauk ; Systems Research Institute. Polish Academy of Sciences

Place of publishing:

Warszawa

Date issued/created:

2000

Description:

[1-2], 125-134 stron ; 21 cm ; Bibliografia s. 133-134

Type of object:

Książka/Rozdział

Abstract:

Proces urynkowienia polskiej gospodarki wymusił konieczność przystosowania się do nowych warunków. Objął wszystkie strefy tycia, wykreował nową rzeczywistość polityczną, społeczną i ekonomiczną. W centrum uwagi gospodarki rynkowej znajduje się konsument jako ostatnie, ale najistotniejsze ogniwo łańcucha logistycznego. Pozyskiwanie danych wyjaśniających preferencje i motywy postępowania konsumentów dóbr i usług artykułów spożywczych daje producentom żywności możliwość utrzymania się na rynku. Pozwala także na określenie kierunku zmian potrzeb i upodobań konsumentów w okresie intensywnych przemian w handlu żywnością w dużych centrach handlowych.

Relation:

Książka = Book

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Książka

Source:

KS-2000-05-T2P09

Language:

pol

Language of abstract:

pol

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0

Terms of use:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 4.0 Międzynarodowe] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitizing institution:

Instytut Badań Systemowych Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Biblioteka Instytutu Badań Systemowych PAN

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: