Język metadanych
Hodowla grzybów jadalnych na odpadach z przemysłu spożywczego
Inny tytuł:Journal of Biotechnology, Computational Biology and Bionanotechnology
Twórca:Malarczyk, Elżbieta ; Kapusta, Krystyna ; Kochmańska-Rdest, Janina ; Leonowicz, Andrzej
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:The possibility of using milk way or brewery decoct ion for production of fungus mycelium of ediblegenus is presented in this article. Depending on the culture gender, growing mycelium is like a patch (state culture) or as spherical shreds (immersed culture). Basidiomycetes and some Ascomycetes mycelia tasteand smell as good as native mushrooms, which grow in natural environment and produce fruit bodies.Growing mycelium is a nontoxic material with above 45% of protein in dry weigth. For this reason, thecultivation in vitro of edible mushroom mycelia could be a substitute for natural growing mushrooms in thefuture.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.16, 1 (1992)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: