Object structure
Title:

Drożdże Saccharomyces cerevisiae w nauce i biotechnologii

Subtitle:

The yeast Saccharomyces cerevisiae in science and biotechnology

Creator:

Ułaszewski, Stanisław

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

1994

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

The baker’s yeast Saccharomyces cerevisiae is a unieellular eukaryotie organism veiy atraetivefor studies of fundamental proeesses in eellular and molecular biology. Yeast cells can be genetically engineered toward synthesizing of new and valuable proteins and possibly used toimprove old strains or to develop new strains for industral fermentation through changes inmetabolic pathways. The variety of transformation techniques associated to the available industrial technology for a large scale culture make yeast the host of choice for expression of foreignproteins. Furthermore, yeast cells can be used to study current problems of importance tohuman medicine and biology.

Relation:

Biotechnologia, vol.24, 1 (1994)-.

Volume:

24

Issue:

1

Start page:

17

End page:

31

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-20

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: