Object structure
Title:

Oddziaływanie prądu elektrycznego na drobnoustroje

Subtitle:

Oddziaływanie prądu elektrycznego na drobnoustroje

Creator:

Kornacki, Kazimierz ; Kłębukowska, Lucyna ; Żywica, Ryszard ; Budny, Janusz

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

1998

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

The research results of the past few years indicated the possibility of applying electric currentto reduce microbial contamination and to prolonge shelf-life of food products. Very promisingresults were obtained using the pulsed electric field (PEF) for the inactivation of microorganisms.According to the published results, it seems that the use of PEF could be non-thennal andenergy-saving method alternative to the traditional heat sterilization used in food preservation.The new method minimizes is undesirable changes in thermolabile food compounds and preventsthe formation of Maillard reaction products which are produced at high temperatures.

Relation:

Biotechnologia, vol.40, 1 (1998)-.

Volume:

40

Issue:

1

Start page:

212

End page:

223

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-36

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: