Object structure
Title:

Zastosowanie wysokiego ciśnienia w technologii żywności i medycynie

Subtitle:

Zastosowanie wysokiego ciśnienia w technologii żywności i medycynie

Creator:

Wandel, Agnieszka ; Gensler, Izabela ; Porowski, Sylwester ; Jurczak, Janusz ; Barciszewski, Jan

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

1998

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

For the first time, high pressure was used for milk sterilization at the beginning of thiscentury. However, only recently attention has been paid to this method and its possible applications in food preservation and inactivation of some viruses.In this review, we summarize high pressure effects on biological macromolecules such asproteins, nucleic acids, ribosomes and other cell componerrts. We also show examples of practicalapplication of high pressure in food conservation and medicine.

Relation:

Biotechnologia, vol.40, 1 (1998)-.

Volume:

40

Issue:

1

Start page:

199

End page:

211

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-36

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: