Język metadanych
Microbial synthesis of xanthan gum and application
Inny tytuł:Microbial synthesis of xanthan gum and application
Twórca:Udeh, Kenneth O. ; Janas, Piotr ; Grobelski, Marcin
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:This paper deals with microbial synthesis of xanthan gum by Xanthamonascampestris strains and its applications in various industrial processes. The proposed biosynthetic pathway of xanthan synthesis by X. campestris strains andbiotechnological methods of improving xanthan production were discussed.The biotechnological parameters for efficient improvement ofxanthan yield andproductivity such as agitation rate, pH, temperature and various additives weredescribed. Furthermore, the applications of xanthan gum in the food, pharmaceutical, textile, oil drilling and cosmetic industries were presented.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.57, 2 (2002)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: