Język metadanych
Albuminy 2S - roślinne białka zapasowe o właściwościach alergennych
Inny tytuł:2S albumins - plant storage proteins and food allergens
Twórca:Czarnecka, Justyna ; Koziołkiewicz, Maria
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:Plant 2S albumins are known as storage proteins present in seeds of some edible plants such as soybean, sunflower, mustard and Brazil nuts. These proteins have unusual secondary structure resulting from the presence of cysteine-rich motif C-Xn-CX„-CC-Xn-CXC-X„-C-Xn-C and four disulphide bonds. Due to their structure, 2S albumins are stable to thermal processing and proteolysis. Some of the proteins have been identified as food allergens, but 2S albumins include also proteins of anti-inflammatory and antitumor activities. This review describes the properties and structures of the best characterized 2S albumins.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.77, 2 (2007)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: