XV Krajowa Konferencja Automatyki : Warszawa, 27-30 czerwca 2005. t. 3 * Zastosowania techniczne - Część C Urządzenia, maszyny, środowisko * Hierarchiczny system obrony przeciwrakietowej - porównanie strategii koordynacji - Arabas, Piotr. Autor; Malinowski, Krzysztof. Autor (Instytut Badań Systemowych. Polska Akademia Nauk, 2005)
W artykule przedstawiono propozycję hierarchicznej struktury sterowania systemem obrony przeciwrakietowej, możliwie wiernie odwzorowującej rzeczywiste zależności. Położono nacisk na wybranie właściwych, ze względu efektywności, modeli i algorytmów. Przeprowadzono eksperymenty symulacyjne potwierdzające możliwość zastosowania proponowanej struktury w rzeczywistym systemie.
[5], 313-318 stron ; 21 cm
Bibliografia s. 318