Algorytmy detekcji i lokalizacji wycieków w sieciach wodociągowych * Utworzenie i wybór najlepszego klasyfikatora lokalizującego awarie w węźle dla 20 punktów pomiarowych - Rojek, Izabela; Studziński, Jan (Instytut Badań Systemowych. Polska Akademia Nauk, 2013)
W pracy przedstawiono różne podejścia z wykorzystaniem metod data mining do wykrywania awarii sieci wodociągowych.
66-93 stron ; 21 cm
Bibliografia s. 91-93