Systemy informatyczne w zarządzaniu aglomeracjami miejskimi : [referaty na ogólnopolską konferencję w Szczecinie, 6-7 grudnia, 1995] * Program rozwoju infrastruktury informatycznej nauki a informatyzacja zarządzania aglomeracjami miejskimi - Nowakowski, Antoni. Autor (Instytut Badań Systemowych. Polska Akademia Nauk, 1995)
Przedmiotem niniejszego wystąpienia jest omówienie stanu rozwoju infrastruktury nauki informatycznej w Polsce i na tle programu dalszego rozwoju tej infrastruktury przedyskutowanie organizacyjnych możliwości współpracy sfery nauki z administracją lokalną i organizacjami samorządowymi i gospodarczymi w zakresie tworzenia systemów informatycznych przydatnych w zarządzaniu aglomeracjami miejskimi.
[5], 189-204 stron ; 21 cm
Bibliografia s. [0-0]