Modele i decyzje : ekonomia, ochrona środowiska, medycyna, technika, systemy walki : [materiały II krajowej konferencji badań operacyjnych i systemowych w Warszawie, 23-25 kwietnia, 1991 r.] * Analiza i ocena systemów militarnych * Analiza efektywności wojskowych systemów - Sufa, Leszek. Autor (Instytut Badań Systemowych. Polska Akademia Nauk, 1991)
W artykule przedstawiono niektóre problemy związane z oceną efektywności i systemów radiotelefonicznych. Zwrócono uwagę na odpowiedni dobór miar oceny oraz ich oraz ich współczynników wagowych.
[1-2], 255-260 stron ; 21 cm
Bibliografia s. 260