Modelowanie i komputerowe wspomaganie decyzji gospodarczych : III konferencja badań operacyjnych i systemowych BOS'93, 21-23 września 1993 * Bankowość * Modele procedur oddłużeniowych - Chudy, Marian. Autor (Instytut Badań Systemowych. Polska Akademia Nauk, 1994)
Na zbiorze podmiotów gospodarczych zdefiniowano sieć zadłużenia oraz jej parametry. Sformułowano zadanie restrukturyzacji zadłużenia minimalizującego sumę zadłużeń w sieci . Opisano dwa zadania restrukturyzacji zadłużenia drogą częściowego wykupu. Przedstawiono możliwości uzyskania rozwiązań optymalnych sformułowanych zadań przy pomocy metod standardowych.
[2], 209-214 stron ; 21 cm
Bibliografia s. 213