@misc{Kreutz_Feliks_(1844–1910)_O_1893, author={Kreutz, Feliks (1844–1910)}, editor={Akademia Umiejętności (Kraków)}, editor={Akademia Umiejętności (Kraków). Wydział Matematyczno-Przyrodniczy (1872–1918)}, copyright={Public Domain}, address={Kraków}, journal={Rozprawy Akademii Umiejętności. Wydział Matematyczno-Przyrodniczy. Ser. II. T. 4}, howpublished={online}, year={1893}, publisher={Nakł. Akademii Umiejętności}, language={pol}, type={Text}, title={O przyczynie błękitnego zabarwienia soli kuchennej}, URL={http://www.rcin.org.pl/Content/88227/PDF/WA35_113651_cz311-r1893-t4_Rozprawy-Oprzyczynie.pdf}, keywords={Akademia Umiejętności (Kraków) [KABA], Matematyka - czasopisma. [KABA], Nauki przyrodnicze - czasopisma. [KABA, Czasopisma polskie - 19 w. [KABA]}, }