Object structure
Title:

Fish on royal, noblemen's, townsmen's and monastic tables as well as in soldier's cauldrons in medieval and early modern Poland

Subtitle:

Ryby na stołach królewskich, szlacheckich, mieszczańskich i klasztornych oraz w kotłach żołnierskich w Polsce średniowiecznej i wczesnonowożytnej ; Fasciculi Archaeologiae Historicae. Fasc. 24 (2011)

Creator:

Szymczak, Jan (1946– )

Contributor:

Poklewska-Parra, Zuzanna : Tł.

Publisher:

Institute of Archaeology and Ethnology of Polish Academy of Sciences ; Polish Academy of Sciences. Łódź Branch

Place of publishing:

Łódź

Date issued/created:

2011

Description:

S. 49-56 : il. ; 29 cm ; Bibliogr. przy tekście ; Streszcz. w j. polskim

Type of object:

Czasopismo/Artykuł

Subject and Keywords:

średniowiecze-o. nowożytny wczesny -- Polska ; ryby w średniowieczu-early modern period ; hodowla ryb w sztucznych zbiornikach wodnych ; konsumpcja ryb w średniowieczu-o. nowożytnym wczesnym ; ryby - pożywienie ; wiedza o rybach w średniowieczu-o. nowożytnym wczesnym

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Source:

IAiE PAN, sygn. P III 348 ; IAiE PAN, sygn. P III 349 ; IAiE PAN, sygn. P III 368 ; click here to follow the link

Language:

eng ; pol

Rights:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Terms of use:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitizing institution:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Biblioteka Instytutu Archeologii i Etnologii PAN

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: