@misc{Klonder_Andrzej_Historia_2012, author={Klonder, Andrzej}, volume={60}, number={4}, copyright={Rights Reserved - Free Access}, address={Warszawa}, journal={Kwartalnik Historii Kultury Materialnej}, howpublished={online}, year={2012}, publisher={Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk}, language={pol}, type={Text}, title={Historia naturalna jedzenia. Między antykiem a XIX wiekiem. Materiały z międzynarodowej konferencji naukowej zorganizowanej przez Muzeum Historyczne Miasta Gdańska i Uniwersytet Gdański dla upamiętnienia 100-lecia otwarcia muzeum wnętrz mieszczańskich w Domu Uphagena w dniach 3–4 listopada 2011 roku, red. B. Możejko, współprac. E. Barylewska-Szymańska, Gdańsk 2012 : [recenzja]}, URL={http://www.rcin.org.pl/iae/Content/61182/PDF/WA308_76531_P331_Historia-naturalna_I.pdf}, keywords={conference (Gdańsk, Poland ; 2011), antiquity-20th century, history of culture, history of food, food consumption in antiquity-20th century, ancient-20th c. cuisine, eating habits, eating culture}, }